Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ο ΠΣΑΤ για τον Νίκο Παπαδογιάννη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) τονίζει για μία ακόμη φορά κατηγορηματικά πως δεν θα επιτρέψει τις απειλές και τη στοχοποίηση δημοσιογράφων και εργαζόμενων στον Τύπο. Επειδή η χθεσινή επιστολή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός προς το συνδρομητικό κανάλι Nova για τη μετάδοση του αγώνα μπάσκετ με τη Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ περιείχε σαφέστατες απειλές για τον συνάδελφο Νίκου Παπαδογιάννη που μετέδωσε τον εν λόγω παιχνίδι και επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και για αυτούς που θα περιγράψουν επόμενα παιχνίδια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, καθιστούμε σαφές πως για οτιδήποτε συμβεί από εδώ και στο εξής σε δημοσιογράφο είτε του συνδρομητικού καναλιού είτε άλλου Μέσου, ηθικός αυτουργός θα είναι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε πως μετά από παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο για το κύπελλο μπάσκετ στις 4 Οκτωβρίου 2012 άγνωστοι χτύπησαν τον Αντώνη Καλκαβούρα στο πάρκινγκ του κλειστού του Ολυμπιακού Σταδίου. Επομένως θα πρέπει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός να είναι πολύ προσεκτική στις ανακοινώσεις της, να μην πυροδοτεί τη βία και ούτε να παραδίδει βορά στις ορέξεις ανεγκέφαλων τους εκπροσώπους του Τύπου.
Το ΔΣ του ΠΣΑΤ, βεβαίως, δεν θα σταματήσει εδώ, αλλά στην προσεχή του συνεδρίαση θα ασχοληθεί με την ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, διότι η ανακοίνωση αυτή στοχοποιεί και απειλεί ευθέως συναδέλφους, πέραν του ότι επιχειρεί να φιμώσει την ελεύθερη ενημέρωση και αυτό είναι επίσης κάτι που δεν πρόκειται να επιτρέψουμε.
Από τον ΠΣΑΤ

6 σχόλια:

  1. Εγω μια απορια εχω: θυμαμαι να κυνηγανε τον Παπαδογιαννη απο το 1996 με διαφορα προσχηματα (εκτος απο εμας τους αρειανους,αγαπημενη συνηθεια ειναι ο μπαμπας Συριγος). Δεν βαρεθηκε ακομη ο ανθρωπος? Χαρα στο κουραγιο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο τελευταιο αρθρο του δινει πονο
    Σιγά μην κλάψω. Σιγά μη φοβηθώ. Καθένας γράφει την ιστορία του, άλλος με πεζά και άλλος με φρικτές ανορθογραφίες. Αλλος επικαλείται τη δουλειά και το ήθος του, άλλος τον νόμο του όχλου και του κληροδοτημένου χρήματος.
    "Για να τελειώνουμε λοιπόν, καθιστώ υπεύθυνο έναντι του νόμου τον νεόκοπο πρόεδρο του Παναθηναϊκού για οποιοδήποτε παρατράγουδο συμβεί εφεξής στην επικράτειά του και προσπερνώ το ηθικά ανορθόγραφο λογύδριό του μορφάζοντας από βδελυγμία. Είκοσι πέντε χρόνια τώρα, το έχω δεί αυτό το έργο ξανά και ξανά, κάθε φορά με διαφορετικά χρώματα. Πράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μαύρα, πενήντα αποχρώσεις του γκρίζου. Και του φαιού.
    Σιγa μην κλάψω. Σιγά μη φοβηθώ. Προτιμώ άλλωστε να είμαι ανθέλληνας, παρά φαιοχίτων νεοέλληνας σαν αυτούς που λυμαίνονται τη χώρα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Tommygun
    Δηλαδή tommy όποιος κυνηγάει τους δημοσιογράφους ή ένα συγκεκριμένο δημοσιογράφο έχει το δίκιο με το μέρος του; Η εννοείς κάτι άλλο και κατάλαβα λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Rodia
    Με συγχωρείς αλλά που τα διάβασες όλα αυτά; Στα μπλογκ του Νίκου δεν είδα τέτοιο κείμενο. Το στιλ γραφής βέβαια είναι το ίδιο αλλά για πες μου για να το διαβάσω ολόκληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμ, ως συνηθως αλλο εννοω, αλλα εσυ εκει: οπως η δεξια στιγματιζε τον παππου ως κομμουνιστη και κυνηγουσε μεχρι και το δισεγγονο, ετσι και συ με ταλαιπωρεις και με βασανιζεις λογω Δαμιανιδισμου.

    Περα απο τον χαβαλε, το σχολιο δεν ειχε καμια ειρωνια: πραγματικα απορω που βρισκει το κουραγιο ο Παπαδογιαννης να τα βαζει τοσα χρονια με ολο τον μπασκετικο καφροκοσμο, αλεξιπτωτιστες, ποντικαραδες και λοιπα και λοιπα. Καιτοι διαφωνω συνηθως με τα σχολια του, εν τουτοις δεν παυει να ειναι ο τελευταιος Μοικανος ενος χωρου που το μισο συναφι του ετσι και το φουνταριζες στην θαλασσα, θα σου εστελναν εξωδικο οι καρχαριες με την κατηγορια της αλογιστης ρυπανσης των ωκεανων. Μπραβο, τιποτα αλλο εχω να του πω και προσοχη, πολλη προσοχη.

    Βασικα για μενα οποιος κυνηγαει δημοσιογραφους, θα επρεπε να παρασημοφορειται (με ελαχιστες εξαιρεσεις). Γιατι ειτε στον αθλητικο χωρο, ειτε στον πολτικο, οταν γλυφανε αφεντικα και τα αφεντικα τους ταιζανε, δεν ετρεχε μια και ας καιγοταν ο κοσμος. Τωρα που τα αγγουρια φτασανε εξω απο την πορτα, τωρα ολοι θυμηθηκανε την ενημερωση του πολιτη, τα δημοκρατικα δικαιωματα και λοιπα φαιδρα και αστεια. Πισω γουρουνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή