Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Είχε κάνει πρόταση στον Λιν ελληνική ομάδα!!!

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά στον Λιν είχε κάνει πρόταση ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια του λοκ άουτ. Τα λεφτά που του έδινε ήταν αστεία: 7.000 δολάρια το μήνα και φυσικά ο Λιν είπε όχι. Οχι είχε πει επίσης σε πρόταση της Μακάμπι πριν οι Ισραηλινοί στραφούν στον Φάρμαρ. Σκεφθείτε να έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα σήμερα ο Λιν... Φλεβάρη μήνα και απλήρωτος!

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η φράση της ημέρας

Μόλις πληροφορήθηκα για τη νέα σωτηρία της χώρας σήμερα το πρωί μου ήρθε στο μυαλό μια φράση που διάβασα συμπτωματικά πριν από δύο ημέρες στον πρόλογο του βιβλίου του Πέτρου Πικρού ''Σα θα γίνουμε άνθρωποι'' (εκδόσεις Άγρα)....
''Το σήμερα είναι μια αβεβαιότητα, το αύριο είν΄ένα πρόβλημα''.
Μια προφητική φράση που έρχεται από τη δεκαετία του '20 σχεδόν ένα αιώνα νωρίτερα!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τα καλύτερα έρχονται...

Ο Ιβκοβιτς για πρώτη φορά από τη μέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό αισθάνεται πραγματικά ισχυρός. Να το θέσω καλύτερα: Αισθάνεται τόσο ισχυρός όστο τη μέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό. Για όσους δεν τον ξέρουν καλά: Μόλις ξεκίνησε η εποχή του....κυνηγιού. Του εσωτερικού κυνηγιού. Τώρα θα μάθουν όλοι τι σημαίνει Ντούντα. Για να είμαι ακριβής: Έχουν ήδη ξεκινήσει! Καλή άνοιξη να έχουμε...

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Σκότωσε ό,τι αγαπάς

Συνήθως η Τσικνοπέμπτη έχει να κάνει με....τσίκνες, κοψίδια και όλα τα σχετικά. Για όσους τουλάχιστον έχουν ακόμη φράγκα να ξοδεύουν σε ταβερνεία... Τέλος πάντων, λόγω της ημέρας, προτίμησα μια βόλτα στο... θέατρο. Προσκεκλημένος του καλού φίλου και συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη  πήγα στη μικρή σκηνή του θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας.
Ο Αλέξης έχει διασκευάσει για τις ανάγκες μιας θεατρικής παράστασης ένα από τα πρόσφατα βιβλία του με τίτλο ''΄Σκότωσε ό,τι αγαπάς''. Το βιβλίο το είχα διαβάσει πριν από κάτι μήνες, όπως έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Σταμάτη, τον οποίο θεωρώ ένας από τους λιγοστούς (για να μην γράψω τον μοναδικό και αδικήσω κάποιον άλλο) Έλληνα συγγραφέα που μπορεί να βγάζει ένα βιβλίο μέσο όρο το χρόνο χωρίς να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα της γραφής του και στη λογοτεχνική αξία της παραγωγής του. Δεν περίμενα, για να είμαι ειλικρινής ότι το συγκεκριμένο βιβλίο μπορούσε να μεταφερθεί στο θέατρο με επιτυχία αλλά ο Αλέξης (με τη συνδρομή του σκηνοθέτη Άρη Τρουπάκη) τα κατάφερε υπέροχα αναδομώντας την όλη ιστορία μέχρι το ανατρεπτικό τέλος. Ουσιαστικά, πατώντας στα βασικά σημεία του βιβλίου ξανάγραψε μια ιστορία για τις ανάγκες της παράστασης.
Οι δύο ηθοποιοί που κρατάνε το βάρος του έργου είναι απλά έξοχοι και αποδίδουν άριστα τους δύο χαρακτήρες. Τον γυναικείο ρόλο κρατάει η πολύ εκφραστική Δανάη Παπουτσή και τον αντρικό ο Αντώνης Καρυστινός, που όπως μου είπαν έχει κάνει και καλές τηλεοπτικές δουλειές. Και οι δύο πάντως παίζουν με φοβερή ένταση που τη μεταφέρουν σαν ηλεκτρικό ρεύμα στο κοινό. Συστήνω ανεπιφύλακτα την παράσταση για όσους αγαπάνε το αληθινά ποιοτικό θέατρο.
 Υ.Γ. Οι τακτικοί αναγνώστες του περιοδικού ίσως θυμούνται ότι ένα έξοχο διήγημα του Αλέξη με θέμα τον...Παπαλουκά που συμπεριλήφθηκε στη συλλογή του ''Θρυλικές ιστορίες'' (εκδόσεις Καστανιώτη) είχε πρωτοδημοσιευθεί στο All Star Basket. Οχι τυχαία αφού ο Αλέξης είναι και αρκετά μπασκετόφιλος και πολύ.... Ολυμπιακός!

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Who's that....Lin?

Η ολίγον ελληνοπούλα και πολύ extreme πορνοσταρ Σάσα Γκρέι ασχολήθηκε μαζί του στο twitter. ‘’Aυτός ο Κινεζούλης είναι γλυκούλης’’… Αντε Τζέρεμι και καλά να περάσεις, είναι εγγυημένη η δική μας...

Τα προϊόντα στις μπουτίκ των Νικς παρουσιάζουν αύξηση στις πωλήσεις τους 3000% τις τελευταίες οκτώ μέρες.

Στο χρηματιστήριο του Πεκίνου η μετοχή του Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν ανέβηκε μέσα σε λίγες μέρες πάνω από 12%.

Tα ταμπλόιντς του Μεγάλου Μήλου έχουν τρελαθεί να ψάχνουν ποιος είναι αυτός ο Λιν που ήρθε σαν τυφώνας να σαρώσει τα πάντα στο ΝΒΑ.

Ο Τζέρεμι Λιν είναι αυτή τη στιγμή πιο δημοφιλής στη Νέα Υόρκη από τον Ιλάι Μάνινγκ, κουόρτερμπακ των Τζάιαντς που κέρδισαν πριν από δέκα μέρες το Σούπερ Μπόουλ.

Στις fantasy leagues ουδέποτε την τελευταία δεκαετία παίκτης έγινε τόσο γρήγορα και τόσες πολλές χιλιάδες φορές add! Μόνο στις λίγκες του Yahoo έγινε μέσα σε δύο μέρες add 150.000 φορές!

Κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί κάτι ανάλογο στο ΝΒΑ.

Κανένα βιβλίο ρεκόρ δεν μπορεί να βρει παίκτη που να έχει κάνει καλύτερο ξεκίνημα ως βασικός στην ιστορία του ΝΒΑ.

Πέντε παιχνίδια αρκούν για να κτιστεί ένας μύθος; Σίγουρα όχι. Είναι όμως αρκετά στο ‘’πεινασμένο’’ για νέους σταρ ΝΒΑ και στη Νέα Υόρκη, την πόλη των γρήγορων ειδώλων, για να ζήσει ένας πιτσιρικάς από το Χάρβαρντ τα δικά του δεκαπέντε λεπτά δόξας. Μόνο που στην περίπτωση του Λιν είναι κάτι παραπάνω: Δεκαπέντε μέρες και συνεχίζει!

Υ.Γ. Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω τις συνήθεις αηδίες για παίκτες από την Ivy League και το Χάρβαρντ που βγάζει μόνο καλούς μαθητές! Αυτά τα λένε οι αδαείς περί των θεμάτων του NCAA. Εδώ και τρία χρόνια, προπονητής στο Χάρβαρντ είναι ο Αμάκερ, παλιός γκαρντ του Ντιουκ, προπονητικός κλώνος του Σιζέφσκι. Και έχει παρουσιάσει πολύ καλές ομάδες.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

All Star Basket 278

Θεματολογικά το νέο τεύχος του περιοδικού που ήδη βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας κινείται σε τρεις διαφορετικούς άξονες... Είναι με άλλα λόγια....τριαξονικό! Έχουμε και διαβάζουμε:
Άξονας νούμερο 1, επαρχιακό μπάσκετ. Η ασύλληπτη πορεία του Κολοσσού και το ρεκόρ που θα σπάσει (με στοιχεία και αριθμούς από τον Πανορμίτη Κωνσταντινίδη), η αναγέννηση του μπάσκετ στο Ρέθυμνο και η οικονομική υγεία της ομάδας σε πείσμα των καιρών (από τον Γιάννη Σταυρουλάκη), η ιστορία του ΚΑΟΔ σε ένα ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας (λόγω καταγωγής) ρεπορτάζ του Παναγιώτη Χορόζογλου και  οι εννέα τουλάχιστον νέες μεγάλες δυνάμες του επαρχιακού μπάσκετ (η ιστορικά σωματεία που επιστρέφουν στο προσκήνιο) δια χειρός του πάντοτε ενημερωμένου στις ''μικρές'' κατηγορίες Σπύρου Βασιλείου.
'Αξονας νούμερο 2, οικονομική κρίση. Ο Δαμιανός Παπαχατζής κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά των ομάδων της Α1 και αποκαλύπτει πως ακριβώς βιώνει η καθεμία ξεχωριστά την οικονομική κρίση.
Άξονας νούμερο 3, τα παρελκόμενα της κρίσης. Ο Νίκος Μπουρλάκης υποστηρίζει με στοιχεία ότι η κρίση έφερε...νιάτα στη σελίδα 21 και σε ένα εκτενές ρεπορτάζ. Αν κάποιος αρχίζει ανάποδα την ανάγνωση του περιοδικού (πολύ συνηθισμένο σε έντυπα, δεν προτείνεται μόνο σε περιπτώσεις αστυνομικών μυθιστορημάτων) θα διαβάσει την άποψη του Βασίλη Σκουντή για την συνύπαρξη μικρών, μεγάλων στο ίδιο...καφενείο. Ενδέχεται την τρίτη...άποψη να δίνει ένας νεαρός παίκτης που ξαφνικά βρέθηκε στο προσκήνιο. Ο Χάρης Γιαννόπουλος που πολύ ώριμα εξηγεί στο Νίκο Συρίγο τι σημαίνει 0/8 τρίποντα το Σάββατο και 6/7 τρίποντα την αμέσως  επόμενη εβδομάδα.
Ελευθέρας βοσκής και ανάγνωσης θέματα για όλα τα γούστα. Αφιέρωμα νούμερο 1 για τα τελευταία αγνωστα στατιστικά ρεκόρ του ελληνικού μπάσκετ. Ο διευθυντής μας κάθισε και έφτιαξε όλες τις λίστες αγώνα-αγώνα των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης και για αρχή μας....σερβίρει τους πρώτους σκόρερ αλλά και τους πρώτους παίκτες ελληνικών ομάδων  σε συμμετοχές σε Κύπελλο Πρωταθλητριών + Ευρωλίγκα. Ο κύριος....Νόμος (Acie Law) μας συστήνετα μέσα από μια μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στον Νικήτα Αυγουλή, ΝΒΑ με αφιερώματα στον Βίνι ντελ Νέγκρο και τους Κλίπερς αλλά και τον γητευτή των χαμένων ψυχών Τζον Λούκας. Συν ολόκληρη διατριβή Ψαράκη για τους μπασκετμπολίστες που έχουν παίξει μη αθλητικούς ρόλους στον κινηματογράφο. Τέλος, οδοιπορικό στη χάλα Πιονίρ και στα παρασκήνια του κλασικού ντέρμπι Παρτίζαν- Ερυθρού Αστέρα όπως το έζησε ο Γιάννης Σταυρουλάκης.
Και φυσικά όλες οι μόνιμες στήλες: Παρασκήνια, σχόλια, μαθήματα ιστορίας, Θεσσαλονίκη εμπιστευτικό, ΝΒΑ εμπιστευτικό, 6ος άνθρωπος με τη φοβερή πένα του Δημήτρη Πετρίδη που εκτός από βουνά θα κάνει αυτό το μήνα και Αρειανούς να κλαίνε, γωνία τεχνολογίας με Βασίλη Φραγκιά, City game με τον streetballer του περιοδικού να φτάνει στη Νέα Ελβετία της Θεσσαλονίκης και στήλη ειδικού με μια επιστημονική μελέτη για τη διατροφή των αθλητών και μια σελίδα προτεινόμενη δίαιτα γραμμένη από το τμήμα εκγύμνασης και μεταβολισμού του Ολυμπιακού.
Υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει ότι αυτές οι 84 σελίδες δεν αξίζουν 4 ευρώ; Μάλλον όχι. Υπάρχει όμως κάποιος, η αφεντιά μου, που υποστηρίζει ότι ένα δισελιδο του περιοδικού η στήλη της κουρούνας κοστίζει αυτό το μήνα από μονο του 4 ευρώ. Αποκαλύπτω με στοιχεία και ονόματα τον επόμενο πρόεδρο του Παναθηναϊκού, το σχέδιο για την επόμενη μέρα της ομάδας, προσθέτω μερικούς ενδιαφερόμενους για τον Καλάθη, περιγράφω τον θρίαμβο Βασιλακόπουλου στη Μορφωτική Επιτροπή της Βουλής, γράφω το δεύτερο όνομα που προκρίνει για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ...Δεν αξίζω 4 ευρώ για τέτοιο μπαράζ πληροφοριών;Και μαζί να διαβάζει και ο αναγνώστης ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 84 ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΩΡΕΑΝ;