Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νέα εποχή με Δημήτρη και χωρίς Ζέλικο

Εδώ και τρεις μήνες έχω γράψει ξεκάθαρα και ανοιχτά ότι οι Γιαννακόπουλοι δεν φεύγουν από τον Παναθηναϊκό. Εδώ και μια εβδομάδα (θα το αποκάλυπτα στο επόμενο τεύχος αλλά με πρόλαβαν οι εξελίξεις) έχει ξεκινήσει η εποχή Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό. Μου το...σφύριξαν το περασμένο Σάββατο όταν ατζέντης παικτών μίλησε με άνθρωπο του Παναθηναϊκού και εκείνος τον παρέπεμψε στον Δ.Γ.
Ουσιαστικά και για να προχωρήσουμε το ρεπορτάζ η εξέλιξη αυτή σημαίνει πολύ απλά ότι τα εσωτερικά ζητήματα που υπήρχαν στην ΚΑΕ λύθηκαν και ο Δημήτρης πήρε το οικογενειακό χρίσμα να κάνει κουμάντο στην ΚΑΕ. Οπως επίσης είχα γράψει στο περιοδικό εκείνος που θα παίξει τον βασικό ρόλο στη νέα εποχή (είτε από τη θέση του προέδρου, είτε από οποιαδήποτε άλλη, δεν έχει σημασία ο τίτλος) είναι ο Μάνος Παπαδόπουλος.
Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή σημαίνει πολύ απλά ότι ο Ομπράντοβιτς κλείνει τον κύκλο του διότι υπάρχουν δύο ζητήματα που δεν οδηγούν στην παραμονή του. Δεν του αρέσει η νέα κατάσταση στην ομάδα και δεν του αρέσει το μπάτζετ που άκουσε ότι θα έχει ο Παναθηναϊκός. Μέχρι πριν από δύο μήνες υποστήριζα σθεναρά ότι θα μείνει και αυτό αλλά από τότε μέχρι σήμερα άλλαξε και ένα ακόμη δεδομένο: Η ΤΣΣΚΑ σε λίγο θα ψάχνει προπονητή αφού πέρασε μια σεζόν χωρίς προπονητή και τα λεφτά στη Μόσχα είναι πολλά.
Σας το γράφω από τώρα και αποκαλύψεις μελλοντικά στη στήλη μου στο περιοδικό. Κατά 99% ο επόμενος προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι έλληνας και από το σημερινό πυρήνα των ξένων παικτών δεν θα μείνει κανείς τη νέα σεζόν.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Θα αρχίσουν οι τελικοί;

Θύμα ενέδρας από αγνώστους έπεσε το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ πριν από λίγη ώρα... Στη λεωφόρο Συγγρού, όπως είχε συμβεί και πριν από μια δεκαετία περίπου, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στα τζάμια του πούλμαν με αποτέλεσμα από τα θραύσματα να τρυααμτιστούν Σμιθ και Περπέρογλου που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Το πιθανότερο είναι ότι οαγώνας οδεύει προς αναβολή με άγνωστες πλέον προεκτάσεις

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η ιστορία επαναλήφθηκε...

και ως φάρσα και ως τραγωδία στην Πόλη. Η ιστορία με τη διαιτησία που καταντάει αηδία ειδικά όταν κρίνει νικητές. Αυτή είναι η τραγωδία. Ο Ισπανός Χοσέ Μαρτίν άρπαξε το ματσάκι μέσα από τα χέρια του Παναθηναϊκού με απροκάλυπτη πρόθεση και διάθεση να ευνοήσει τους Ρώσους. Πέρα από τις καραμπινάτες φάσεις που φάνηκαν και στην τηλεοπτική μετάδοση το πράγμα φάνηκε από την αρχή. Διαφορετική φιλοσοφία στον καταλογισμό των φάουλ ειδικά στα ''πονηρά'' αυτά που σφυρίζονται εκεί που λίγοι βλέπουν και δεν σημαδεύουν οι κάμερες: Μακριά από τη μπάλα!
Φυσικά κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο αφού η ΤΣΣΣΚΑ έχει λαμπρή παράδοση. Θυμίζουμε τον Τσανίδη στον ημιτελικό του 2005 και τον Αρτεάγκα στο Βερολίνο το 2009. Στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού ξέσπασε τυφώνας....Θανάση. Ο ένας εκ των ιδιοκτητών του Παναθηναϊκού στους διαδρόμους των αποδυτηρίων καταφερόταν με βαριές εκφράσεις κατά πάντων αλλά κυρίως κατά του υπεύθυνου διαιτησίας της Ευρωλίγκας Κώστα Ρήγα. Η αλήθεια είναι ότι στον Παναθηναϊκό έτρεμαν τον Γιούγκεμπραντ και την έπαθαν από τον Ισπανό.
Στον δεύτερο ημιτελικό δεν είχαμε τραγωδία αλλά μείναμε στη φάρσα του τελευταίου δίλεπτου με πρωταγωνιστή κυρίως τον Ιταλό Λαμόνικα που έκανε την....έκπληξη! Γενικά, ο Λαμόνικα παίζει καλά τις ελληνικές ομάδες και ο Ολυμπιακός σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις έχει παράπονα για τη διαιτησία εκτός συνόρων. Για 38, περίπου, λεπτά η διαιτησία ήταν καλή. Στο τελευταίο δίλεπτο, ο Ιταλός σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις έστειλε με ανάποδα σφυρίγματα τους Ισπανούς στις βολές και τους κράτησε ζωντανούς με τεχνητή αναπνοή. Μέσα στην ευφορία των στιγμών που ακολούθησαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού (είχε πάρει τα ίδια που είχε νωρίτερα η ΤΣΣΚΑ!!!) δεν ακούσθηκαν πολλά για τη διαιτησία. Αλλά όσοι είχαν λίγο πιο καθαρό μυαλό μουρμούριζαν και δεν έκρυβαν τα παράπονά τους. Αξίζει πλέον να δούμε ποιούς διαιτητές θα διαλέξει για τον αυριανό τελικό ο Ρήγας. Δική μου πρόβλεψη; Γιούγκεμπραντ, Λαμόνικα και μάλλον ο Τούρκος. Αν επιβεβαιωθώ θα είναι ένα πολύ πολύ παράξενο τρίο και θα παίξει καθοριστικό ρόλο η στάση του Λαμόνικα.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τεχνητή ένταση

Ομολογουμένως, δεν μπορώ να ''μοπιραστώ'' την αγωνία του αξιότιμου κυρίου Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το αν θα είναι ή όχι το τέλος της μεγάλης ομάδας του Παναθηναϊκού αυτό το φάιναλ φορ. Και δεν συμπάσχω διότι είναι η τρίτη ή η τέταρτη φορά αν δεν κάνω λάθος τον τελευταίο μήνα που εκδηλώνει την παρόμοια αγωνία.
Το σύστημα αυτό είναι παλιό και το γνωρίζουν πολύ καλά οι προπονητές που τους αρέσει να παίζουν εγκαεφαλικά παιχνίδια. Στη χώρα μας από τους πρώτους που το λάνσαραν με επιτυχία εντός συνόρων ήταν ο Ιωαννίδης. Τράβαγε, δηλαδή, με τεχνητη ένταση για υπαρκτά ή ανύπαρκτα θέματα την πίεση από τους παίκτες και την έπαιρνε πάνω του παραμονές κρίσιμων αναμετρήσεων. Ο ''ξανθός'' ήξερα καλά αυτό το παιχνίδι αλλά μόλις έφτανε η ώρα ενός φάιναλ φορ έπρεπε κανονικά να γίνει το αντίστροφο: Να πάρουν οι άλλοι την ένταση απ΄ αυτόν αλλά κανείς δεν το κατάλαβε έγκαιρα. Ετσι γράφτηκε και η θρυλική επίδοση που έμεινε στην ιστορία ως....007!
Ο Ομπράντοβιτς αντίθετα είναι παντός καιρού και δεν βρίσκω άλλο λόγο για αυτή την επιμονή του. Είναι από τους πρώτους που γνωρίζει, όσα αποκάλυψα εδώ και πολύ καιρό στη στήλη μου. Οτι η ''επιθυμία'' αποχώρησης των Γιαννακόπουλων έχει να κάνει με πολλές διαφορετικές λεπτές και ''εσωτερικές'' παραμέτρους συνεπώς στον ίδιο, δίκαια ή άδικα, δεν πέφτει και πολύς λόγος!
Φυσικά, μέσα στον χθεσινό ''κυκεώνα'' για ένα θέμα που δεν έπραπε να πάρει διαστάσεις έσκασε μύτη και η πληροφορία ότι ναυάγησαν οι....διαπραγματεύσεις με κάποιο Ρώσο ή Ουκρανό! Είχα γράψει απαντώντως σε μια σχετικη΄ερώτηση ένα απλό σχόλιο που εξηγούσε την αστειότητα αυτής της ιστορίας. Για να τελειώνουμε και να μη τα λέμε συνέχεια: ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ! Εκτός αν βρεθεί κάποιος πολύ πλούσιος, πολύ ''άρρωστος'' και πολύ Παναθηναϊκός για να χάνει 10 εκατομμύρια (το λιγότερο) το χρόνο.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί με δύο εξώφυλλα....

Στα περίπτερα και το τεύχος νούμερο 281 αφιερωμένο φυσικά στο φάιναλ φορ της Πόλης. Δύο μεγάλες συνεντεύξεις (Σπανούλης, Τσαρτσαρής), ένα σπέσιαλ ρεπορτάζ (Ολοι οι άνθρωποι των....κουμπάρων) κια όλα όσα πρέπει να περιλαμβάνει ένα τεύχος που σέβεται τον...εαυτό του και το μεγάλο ραντεβού.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Το τεύχος κυκλοφορεί με δύο εξώφυλλα και διαβάζεται μισό-μισό. Βλέπεις στη μια πλευρά τον Τσαρτσαρή, γυρίζεις πίσω και ανάποδα και βλέπεις Σπανούλη. Δεν υπάρχει πρώτη και τελευταία σελίδα αλλά διπλή αρίθμηση σε΄λίδων!!! Διότι, ένα αντικειμενικό περιοδικό μπάσκετ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ....

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

O ''ταλαντούχος¨¨ κύριος Καιάδας, ο κύριος ''όλοι όρθιο騨 της Χρυσής Αυγής!!!

Τον λένε Γιώργο Γερμενή, είναι ο Χρυσαυγίτης που είπε στο περιβόητο βίντεο ¨¨Ολοι όρθιο騨 στους δημοσιογράφους. Το θέμα είναι α. ότι έχει εκλεγεί βουλευτής και β. ότι όταν δεν υπηρετεί τα ιδεώδη της Χρυσής Αυγής είναι μπασίστας στο σκληρό μέταλ γκρουπ Naer Mataron που απαρτίζουν Έλληνες και Νορβηγοί. Το Naer σημαίνει αρένα, το Mataron δεν μπόρεσα να βρω πως μεταφράζεται αλλά στα ισπανικά η ίδια λέξη σημαίνει δολοφονώ...
Ιδού ένα βοντεάκι με πρωταγωνιστή το νεότερο μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου που εμφανίζεται στο γκρουπ με το παρατσούκλι Καιάδας