Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Καλό καλοκαίρι


That's all folks....Η Κουορούνα κατέβασε τα ρολά και την κοπάνησε από το κλουβί. Οπως κάθε καλοκαίρι το blog κλείνει ''δια ολίγες μόνο μέρες''. Πήρα παρέα τα βιβλία μου και την κοπάνησα από την Αθήνα. Για λόγους τυπικής ασφάλειας μπήκε (για το διάστημα της απουσίας) moderation στα σχόλια. Τα αφήνετε, κάποια στιγμή τα βλέπω και δημοσιεύονται, απλά επειδή δεν θα έχω το νου μου στο ίντερνετ και στο μπλογκ δεν θα ήθελα να δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι παλαιότεροι το ξέρουν το σύστημα. Τα ελεύθερα σχόλια θα είναι διαθέσιμα με την επιστροφή μου...
Σας θυμίζω ότι κυκλοφορεί ακόμη στα περίπτερα το καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού με ύλη διαχρονικά επίκαιρη και αποτελεί καλή παρέα για τις διακοπές....
Αφήνοντας πίσω μου την Αθήνα στην πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού αφιερώνω σε όσους είναι ακόμη εδώ ένα παλιό, πολύ παλιό, τραγουδάκι για το καλοκαίρι στην πόλη. Από τα αγαπημένα μου με στέλνει πίσω σε καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων που τα πέρναγα στην πόλη...

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ανακοινώνει κάποιον...Λοτζέσκι ο Ολυμπιακός!

Την ώρα που ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός κλέβει την παράσταση με μεταγραφές τύπου Σαβιόλα ο μπασκετικός Ολυμπιακός ανακοινώνει σε λίγη ώρα την τελευταία μεταγραφή του. Τον παίκτη που καλείται να παίξει το ρόλο του....αντί-Παπανικολάου που πουλήθηκε έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ στη Μπαρτσελόνα πριν από λίγες μέρες.
Και το όνομα αυτού....Ματ Λοτζέσκι! Αφού για μέρες ο Ολυμπιακός τρροφοδότησε με πρωτοσέλιδα ονόματα τύπου Μάρτιν, Μος, Χέρστον και Πιετρούς τα πρωτοσέλιδα κάνει την απόλυτη έκπληξη με τον....13ο σκόρερ του Eurocup και MVP του Βελγικού πρωταθλήματος. Πρόκειται για ένα Αμερικανο-Βέλγο με μπόι 1μ.98 τον οποίο άρπαξε μέσα από τα χέρια της Ζαλγκίρις Κάουνας και της Μπάγιερν Μονάχου που του είχαν κάνει προτάσεις ύψους 200.000 δολαρίων.
Έχει ύψος 1μ.98 αλλά είναι πολύ ελαφρύς (γύρω στα 90 κιλά) και ουσιαστικά μπορεί να μαρκάρει στην άμυνα μόνο γκαρντ. Παίζει όλη του την καριέρα στο Βέλγιο και κυρίως στη μόνιμη πρωταθλήτρια της χώρας Τελέντους Οστάνδης.
Στην κολεγιακή του καριέρα πέρασε από το άσημο κολέγιο της Χαβάης και μετά την αποφοίτησή του γύρισε στο Βέλγιο το 2007 αξιοποιώντας το διαβατήριο που έχει και έπαιζε εκεί μέχρι φέτος....
Εκπληξη πρώτου μεγέθους λοιπόν... Πάντως ο ίδιος αυτοσυστήνεται στο σάιτ που διατηρεί ως ένας από τους καλύτερους swingmen του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και αυτοπεριγράφεται ως ένα σκόρερ με κάθε δυνατό τρόπο. Για να δούμε λοιπόν μήπως ο Μπαρτζώκας πέτυχε το πρώτο του αληθινό λαβράκι στον Ολυμπιακό....
Περισσότερα για τον παίκτη και φάσεις από το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του (εναντίον του Πανιωνίου στο περσινό Eurocup) στο προσωπικό του σάιτ....  http://www.mattlojeski.com
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Από τους έξι φετινούς ξένους του Ολυμπιακού μόνο οι Λο, Μπέγκιτς έχουν προϋπηρεσία στην Ευρωλίγκα. Οι άλλοι τέσσερις δεν έχουν ούτε ένα παιχνίδι στην καριέρα τους στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση και θα πάρουν το βάπτισμα του πυρός με τον πρωταθλητή Ευρώπης!

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Κραυγή απόγνωσης και οργής (κατά Βασιλακόπουλου) από τα Εξάρχεια

Πριν από δύο τεύχη είχα γράψει αναλυτικά στη στήλη τον απίστευτο καβγά που είχε γίνει στα γραφεία της ομοσπονδίας με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Μαζαράκη (ένα γνήσιο και αυθεντικό μπασκετάνθρωπο) και τον Γιώργο Βασιλακόπουλο στα γραφεία της ομοσπονδίας. Ήταν τέτοιας έντασης και ύφους ο καβγάς που, όπως είχα αποκαλύψει, στην ομοσπονδία κλείδωσαν την κεντρική πόρτα και άλλαξαν τις προσβάσεις στα γραφεία για να μην....ξαναφτάσει ο Μαζαράκης στα γραφεία του προέδρου. Το θέμα πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις με την επιστολή που έστειλε χθες ο σύλλογος των Εξαρχείων στον Βασιλακόπουλο και αποτελεί μνημείο για τις επόμενες γενιές! Διαβάστε τη, αξίζει τον κόπο γιατί αποκαλύπτει σε όλο της το φάσμα τον....Βασιλακοπουλισμό.


Προς την ΕΟΚ,
__ α) ΔΣ
__ β) Επιτροπή Πρωταθλήματος
__ γ) Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γεώργιο Βασιλακόπουλο

Κύριοι, η Ομάδα μας, ο ιστορικός «ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ» δεν θα μετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2013-14, όπως και στο Κύπελλο Γυναικών της ιδίας περιόδου.
Με την απόφαση μας να αποσύρουμε το Σωματείο μας μετά από 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας, ολοκληρώνουμε τον κύκλο εξοντώσεως του σημαντικότερου κοινωνικού «αναχώματος» που έχει να προβάλει η ανίσχυρη Πολιτεία απέναντι στα ναρκωτικά, στο κοινωνικό έγκλημα, στη παρανομία, στο περιθώριο. Και υλοποιούμε την μύχια επιθυμία του ισοβίου ελέω τεταραγμένης πολιτείας Προέδρου της Ομοσπονδίας, Βασιλακόπουλου Γεωργίου του Πρώτου.
Ο εν λόγω, κατόπιν προσωπικής του αποφάσεως, κάνοντας χρήση της Μακιαβελικής αρχής «Δύο μέτρα, δύο σταθμά», μας στέρησε το δικαίωμα παραμονής μας στην Α1 Κατηγορία απαγορεύοντας την έκδοση δελτίου στην αθλήτρια του ΑΣΤΕΡΑ και της ΕΘΝΙΚΗΣ, Αικατερίνης Γλυνιαδάκη. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο επέτρεψε την έκδοση δελτίου στην αθλήτρια Σωτηρίου του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, με αποτέλεσμα η ομάδα Βύρωνα να ενισχυθεί στα μπαράζ και να πάρει κύπελλο και πρωτάθλημα την περίοδο 2011-12.

Παράλληλα, για να καταδείξουμε τα αισθήματα που τρέφουμε στο πρόσωπο του ισόβιου Αγιατολάχ, γνωρίζοντας την άφατη επιθυμία του να βαφτίζει Στάδια με το όνομά του, μετά το Στάδιο του Πύργου, μετά το ΟΑΚΑ,
που το έχει βάλει στόχο ζωής, εμείς στα Εξάρχεια θα εισηγηθούμε στον Δήμο Αθηναίων το Κλειστό Γυμναστήριο του Λόφου Στρέφη να μετονομαστεί όχι βέβαια «Γεώργιος Βασιλακόπουλος», δηλαδή σε Βασιλακοπούλειο, αλλά με το όνομα που τον αναγνώριζαν σαν παίχτη οι φίλαθλοι και τον προσφωνούσαν
«ο Σωλήνας», δηλαδή σε ΣΩΛΗΝΕΙΟ. Τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, η παραπάνω ονομασία θα τα λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Άγε λοιπόν  Γεώργιε Βασιλακόπουλε το υπόλοιπον του βίου σου. Από τους άλλους θα ξεχαστείς, …από τα Εξάρχεια …ποτέ !.  Θα σε σκεφτόμαστε …πάντα, και θα τα λέμε συνέχεια! Και τα Εξάρχεια ξέρουν και να σκέφτονται και να τα λένε…!!

Ο Πρόεδρος


Ανδρέας Μαζαράκης
Ο Γεν. Γραμματέας


Παρασκευάς Μηλιώνης

Υ.Γ. Για να κυριολεκτούμε, μέσα στην γενική θλίψη και αγανάκτηση που κατέκλυσε τα Εξάρχεια, κάποιοι από την χαρά τους κάνουν συνεστιάσεις στο Αχ-Βάχ. Ήταν οι έμποροι και τα «βαποράκια», γιατί χωρίς ΑΣΤΕΡΑ τους ανοίγεται διάπλατα η πόρτα για καινούργια πελατεία, και μάλιστα νεανική: 300 παιδιά στις Ακαδημίες του Αστέρα, χωρίς το ανάχωμα του Αστέρα είναι λαβράκια για τα δίχτυα τους.
Βλέπεις Γεώργιε, ουδέν κακόν χωρίς τα ολέθρια αποτελέσματά του. Όμως κι εδώ θα χαλάσουμε την μανέστρα, μια και τα φυτώρια θα παραμείνουν και θα αυξηθούν. Γιατί το έργο του ΑΣΤΕΡΑ είναι πρώτα απ’ όλα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ !.
Έχουμε σαράντα χρόνια προσφοράς έργου στα Εξάρχεια, άνευ οφιτσίων, καρτελών, αναγνωρίσεων, τιμών, βραβεύσεων και αντιπαροχών, όλων εκείνων που τα έκανες Στόχο και Σκοπό Ζωής. Γι΄αυτό και ποτέ δεν πρόκειται να μας καταλάβεις, ιδιαίτερα τα Σωματεία του Δήμου της Αθήνας, πως το Έργο μας είναι, πάνω απ’ όλα, Κοινωνικό. Και αυτό μας ικανοποιεί …και μας κάνει να αισθανόμαστε ΠΟΛΙΤΕΣ!!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους  χορηγούς μας στα σαράντα χρόνια μπασκετικού βίου του ΑΣΤΕΡΑ : INTERΑΜΕRICAN, ΣΚAΪ-100,3, I. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΑΝΤΕΝΝΑ, PLANNET, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΜΕΤRΟ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ.
Τους ευχαριστούμε και τους βεβαιώνουμε ότι η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί. Χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο!
*

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τι έγινε πριν τον αγώνα με την Ισπανία;

Πηγή που εμπιστεύομαι απόλυτα μου σφύριξε ότι οι δηλώσεις του Μίσσα περί κακής νοοτροπίας των παικτών της εθνικής νέων δεν είχαν να κάνουν με δηλώσεις κλπ. αλλά με κάτι πολύ σοβαρότερο. Με κάτι που συνέβη πριν τον κρίσιμο αγώνα με την Ισπανία. Φυσικά και μου το είπαν αλλά για το τυπικό θέλω λίγη ώρα να το επιβεβαιώσω...
Η ερώτηση είναι απλή...Δεν το έμαθαν άλλοι δημοσιογράφοι; Απίθανο. Γιατί δεν το έγραψαν; Προφανώς, γιατί θέλουν να δείξουν καλή διαγωγή στον ''πατερούλη'' και να εξασφαλίσουν μια θέση στο τσάρτερ της χαράς για τη Σλοβενία. Να τους ενημερώσω πάντως ότι επειδή οι καλές εποχές πέρασαν οι θέσεις θα μειωθούν σημαντικά. Αν είναι να ξεκινήσουν να γράφουν αλήθειες ας το κάνουν...

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Μήπως ο αντί-Παπανικολάου....

...δεν θα είναι τελικά Αμερικάνος αλλά Ευρωπαίος;

Μεγάλα λόγια, δύσκολες αποφάσεις

Πολύ εύστοχα πριν από λίγο μου είπε κάποιος σοφός ''γέροντας'' στο αυτί: ''Τελικά για να πας στο ΝΒΑ αποφασισμένος να δουλέψεις και να πετύχεις, πρέπει να είσαι παιδί μεταναστών, φτωχαδάκι και να πληρώσεις και από την τσέπη σου''.
Συζητάγαμε για την απόφαση του Παπανικολάου να δεσμευτεί για τρία χρόνια με τη Μπαρτσελόνα  και ουσιαστικά να βάλει τέλος στην προοπτική να παίξει στο ΝΒΑ.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Και η ΤΣΣΚΑ για Παπανικολάου που μάλλον στο τέλος θα μείνει!

Πριν από λίγο κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει κάνει πρόταση στον Παπανικολάου για 4,2 εκατομμύρια ευρώ και τριετές συμβόλαιο...
Το μπέρδεμα συνεχίζει να έχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά η λογική των πραγμάτων είναι απλή:
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ παίκτη ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ αν δεν συμφωνήσουν και οι τρεις πλευρές! Για την ώρα στην παράξενη αυτή υπόθεση συμφωνούν όπως φαίνεται κατά περίσταση μόνο δύο από τις τρεις πλευρές.
Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει το πάνω χέρι: Έχει το συμβόλαιο του Παπανικολάου και είναι το πιο ισχυρό ατού από όλα. Ο Παπανικολάου δεν συμφωνεί για επέκταση του συμβολαίου (ως κίνηση ήταν εξαιρετικά έξυπνη από τους Αγγελόπουλους) θέτοντας πολύ ψηλά οικονομικά στάνταρ. Ο Ολυμπιακός σκόπευε να του προτείνει 700, 800 και 900 χιλιάδες ευρώ ανά χρόνο και ο Παπανικολάου ζήτησε 5 εκατομμύρια. Τεράστια απόσταση.
Η Μπαρτσελόνα έχει συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό αλλά δεν έχει συμφωνήσει με τον παίκτη τον οποίο είναι προφανές ότι δεν θέλει για ένα μόνο χρόνο! Αν τον πάρει για ένα χρόνο με τα λεφτά που του δίνει ο Ολυμπιακός θα της κοστίσει (μαζί με την εφορία) 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αν ο Παπανικολάου ζητήσει ότι και από τον Ολυμπιακό θα κοστίσει στη Μπαρτσελόνα μαζί με την εφορία 11,5 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια. Ποσό ιλιγγιώδες που είναι αμφίβολο αν θα δώσουν οι Καταλανοί.
Η ΤΣΣΚΑ δίνει 4,2 στον παίκτη αλλά δεν έχει κάνει ακόμη την παραμικρή πρόταση στον Ολυμπιακό. Επειδή στη Ρωσία δεν ξέρω τι ισχύει με την εφορία (και αν υπάρχει στα συμβόλαια αθλητών) ας πούμε ότι θα της κοστίσει μόνο 5,7 εκατομμύρια για 3 χρόνια. Περισσότερα δηλαδή από όσα παίρνουν ανά σεζόν ο Πάργκο ή ο Ουίμς...Πάλι δεν ακούγεται λογικό.
Τα παραμύθια περί συμφωνίας με την Ατλάντα είναι μόνο για τους άσχετους με θέματα ΝΒΑ.
Ο κανονισμός του ΝΒΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΑ σε ομάδες να μιλάνε με παίκτες που δεν είναι ελεύθεροι ή δεν έχουν τα δικαιώματά τους! Και για την ώρα τα δικαιώματα του παραμένουν στο Χιούστον.
Η λογική (δεν επικαλούμαι πληροφορίες αλλά απλή λογική και κρίση) λέει το αυτονόητο. Ο Παπανικολάου θέλει να παίξει στο ΝΒΑ. Αν μείνει στην Ευρώπη θέλει να το εξαργυρώσει με ένα μυθικό συμβόλαιο. Συνεπώς θα μείνει για ένα χρόνο στον Ολυμπιακό και του χρόνου ως ελεύθερος παίκτης θα αποφασίσει τι θα κάνει. Τότε ο χαμένος θα είναι ο Ολυμπιακός που δεν θα πάρει τίποτα. Τώρα όμως ο νικητής της ιστορίας είτε μείνει, είτε φύγει ο Παπανικολάου είναι ο Ολυμπιακός!

Δέκα βιβλία για την παραλία (και μερικά μέρη να τα αγοράσεις φτηνά)…

Συνεχίζοντας την παράδοση των εποχιακών αναρτήσεων, λίγο πριν την καλοκαιρινή….ξεκούραση προτείνω μερικά βιβλία –για όλα τα γούστα και τις αναγνωστικές τάσεις- αλλά και μερικές ‘’τρύπες’’ στην Αθήνα (γνωστές ή λιγότερο γνωστές) που κάποιος μπορεί να τα αγοράσει σε πολύ φτηνή τιμή! Τα βιβλία όπως συνήθως είναι σε τυχαία σειρά και όχι αξιολογικά…


1. Μην πας ποτέ στη Καζαμπλάνκα (πρωτότυπος τίτλος The Gun Seller, εκδόσεις Opera). Βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν τρία χρόνια στην Ελλάδα και συγγραφέας του είναι ο πολύ γνωστός από τη σειρά Ιατρικές υποθέσεις Χιου Λόρι. Εγγύηση ότι το έγραψε πολύ πριν γίνει γνωστός (το 1999) και όχι επειδή έγινε γνωστός! Καυστικό χιούμορ, περιπέτεια χωρίς ανάσα και γραφή που θυμίζει….Ταραντίνο της λογοτεχνίας.

2. Επιχείρηση Κιμάς (εκδόσεις Κλειδάριθμος). Η μεγαλύτερη επιχείρηση παραπλάνησης του Β΄ παγκοσμίου πολέμου γραμμένη από τον Μπεν Μακιντάιρ και βασισμένη σε αληθινά στοιχεία. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλογραμμένο μυθιστόρημα (δεν είναι μελέτη ή δοκίμιο) που αποκαλύπτει πως ο Χίτλερ πίστεψε ότι η συμμαχική απόβαση θα γινόταν στην Ελλάδα!

3. Πέτρος Πικρός….Δεν προτείνω κάποιο βιβλίο του αλλά τον ίδιο τον συγγραφέα. Ίσως κάπου έχω ξαναγράψει για αυτόν. Πρόκειται για τον Γιάννη Γεναρόπουλο, αρχισυντάκτη του Ριζοσπάστη στη δεκαετία του ’20. Τα βιβλία του επανεκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ. Από το ιστορικό ‘’Λουκρητία Βοργία’’ μέχρι τα μυθιστορήματα ή τις συλλογές διηγημάτων της τριλογίας Χαμένα κορμιά, Σα θα γίνουμε άνθρωποι, Το τουμπεκί είναι όλα μια μεγάλη αναγνωστική έκπληξη. Ουδεμία σχέση με ‘’στρατευμένη λογοτεχνία’’ και οτιδήποτε σχετικό υποδηλώνει η επαγγελματική του ταυτότητα. Περιμένω πως και πώς να κυκλοφορήσει και το βιβλίο επιστημονικής φαντασίας που έγραψε το 1928 με τίτλο ‘’Ο άνθρωπος που έχασε τον εαυτό του’’. Διαβάστε τον, αξίζει τον κόπο…Είναι ίσως ότι πιο αδικημένο και παραγνωρισμένο –στην εποχή του- παρήγαγε η πιο πλούσια λογοτεχνική δεκαετία της χώρας (1930-1940).

4. Μπορείς να κλάψεις μέσα στο νερό; (εκδόσεις Καστανιώτης). Το δηλώνω ανεπιφύλακτα. Στην αυγή της συγγραφικής του ωριμότητας ο Αλέξης Σταμάτης είναι από τις κορυφαίες πένες της χώρας. Αποτελεί σταθερή, μόνιμη και απαράβατη αναγνωστική μου εμμονή ή συνήθεια. Και τα βιβλία του τα αγοράζω την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους. Το τελευταίο του είναι από τα καλύτερα που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια.

5. Για την αγάπη της γεωμετρίας (εκδόσεις Πατάκη). Είχα καιρό, πολύ καιρό να διαβάσω ένα καλό βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου. Κάποτε ήταν από τις αγαπημένες μου συγγραφείς αλλά ένιωθα ότι για καιρό κυνηγούσε την…ουρά της και μετά τα ‘’Κινέζικα κουτιά’’ την εγκατέλειψα. Μου το έκαναν δώρο και το διάβασα πριν λίγες μέρες. Ήταν καλό δώρο. Η παλιά καλή Σώτη είναι ξανά εδώ με ένα βιβλίο από τις old good days…

6. Omega minor (εκδόσεις Πόλις). Ένα βιβλίο που διαβάζεται σε πολλά επίπεδα και με πολλά θέματα που μας απασχολούν ακόμη. Ναζισμός, ολοκαύτωμα, πυρηνική απειλή, πτώση του κομμουνισμού. Όλος ο προηγούμενος αιώνας σε…830 σελίδες με τη μαεστρική γραφή του Βέλγου Πάουλ Βεράχεν. Βιβλίο που σάρωσε όλα τα λογοτεχνικά βραβεία πριν από δέκα χρόνια. Το διάβασα χωρίς να ξέρω ότι θα μου αρέσει το περιεχόμενο (μου άρεσε…) γιατί έμαθα ότι ο συγγραφέας χάρισε όλα τα χρήματα που πήρε από τα βραβεία στην Αμερικάνικη Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να εκφράσει τις διαφωνίες του για τον πόλεμο του Ιράν.

7. Ντανίλα Κομάστρι… Μου αρέσει να πηγαίνω κόντρα στις τάσεις της εποχής και των εκδοτικών οίκων γιατί συνήθως μας προτείνουν τα λάθος βιβλία. Για τους κριτικούς βιβλίων δεν το συζητάω καν: Είμαι σίγουρος ότι δεν διαβάζουν ούτε τα μισά βιβλία για τα οποία γράφουν! Μην διαβάσετε τα –σωρηδόν- βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας από τη Σκανδιναβία που έχουν γεμίσει την αγορά μετά την επιτυχία του Στιγκ Λάρσον και του Κοριτσιού με το τατουάζ. Αναζητείστε τα βιβλία αυτής της παράξενης Ιταλίδας της Ντανίλα Κομάστρι Μοντανάρι. Αστυνομικά υψηλής ποιότητας με μπόνους (εκτός από το καλό χιούμορ) και το γεγονός ότι διαδραματίζονται σε όλες τις γωνίες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας γύρω στο 50 π.χ. με ήρωα ένα συγκλητικό ντεντέκτιβ της εποχής τον Πόπλιο Αυρήλιο! Ίντριγκες, σεξ και σκληρά αστυνομικά αινίγματα. Αν θέλετε ένα βιβλίο της για να κάνετε αρχή προτείνω το ‘’Θάνατοι στην Πομπηϊα με φόντο τον Βεζούβιο και έναν serial killer που θυμίζει Τζακ….Αντεροβγάλτη και ξεπαστρεύει τις πόρνες της περιοχής! Για όσους δεν το ξέρουν η Πομπηϊα ήταν διάσημη πολύ πριν την καταστρέψει η λάβα του Βεζούβιου για τα πορνεία της…

8. Ο καλός και ο κακός (εκδόσεις Λιβάνη). Ο εκδοτικός οίκος μόνταρε τον πρωτότυπο τίτλο για να μη….σοκάρει τα χρηστά ελληνικά ήθη. Ο πρωτότυπος τίτλος στο βιβλίο του Φίλιπ Πούλμαν είναι ‘’Ο καλός άνθρωπος Ιησούς και ο παλιάνθρωπος Χριστός’’! Μυθιστορηματική βιογραφία του Ιησού, με απλοϊκή γραφή για να μην καλύπτει το βασικό εύρημα. Ο Ιησούς είχε ένα αδελφό τον Χριστό. Τα υπόλοιπα –ως έκπληξη- στο βιβλίο. Μην το κάνετε δώρο στη θεία σας που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία.

9. Οι έρωτες του λόρδου Βύρωνα (εκδόσεις Μεταίχμιο). Τα βιβλία της Έντνα Ο΄ Μπράιεν δημιουργούν σάλο στην Ιρλανδία και η εκκλησία έχει ζητήσει για τα περισσότερα την απαγόρευση τους. Τον λόρδο Βύρωνα τον ξέρετε ως ένα μεγάλο φιλέλληνα. Σε αυτή τη βιογραφία του η Ο΄Μπράιεν στέκεται πολύ στο ερωτικό τρίγωνο του λόρδου, της γυναίκας του και της ετεροθαλής αδελφής του αλλά και στο φοβερό πνεύμα του Βύρωνα που τον έκανε ακαταμάχητο στις γυναίκες παρά τη σωματική δυσμορφία του.

10. Έμφυτο ελάττωμα (εκδόσεις Καστανιώτη). Δεν γίνεται να βάλω μια λίστα βιβλίων και να λείπει η πιο πρόσφατη δουλειά του Τόμας Πίντσον. Η τον αγαπάτε ή τον μισείτε…Εγώ εδώ και καιρό έχω συμβιβαστεί με τον σουρεαλισμό και τις δαιδαλώδεις περιγραφές και πρέπει να ανήκω στα περισσότερα φαν κλαμπ του που έχουν δημιουργηθεί στο διαδίκτυο για χάρη του! Μιλάμε για ομηρικούς διαδικτυακούς καβγάδες αν στο τάδε βιβλίου του υπήρχαν 522 πρόσωπα ή 523! Ίσως ο σημαντικότερος αλλά και ο πιο δύσκολος αναγνωστικά Αμερικάνος σύγχρονος συγγραφέας. Για την ιστορία: Δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν φωτογραφίζεται, κανείς δεν έχει δει το πρόσωπο του και όταν το CNN κατάφερε να τον εντοπίσει κάπου στο Μανχάταν, πριν από πολλά χρόνια, ζήτησε (και πέτυχε) να μην προβληθούν τα πλάνα. Απλά θεϊκός γιατί κάνει τα πιο απίστευτα πράγματα να μοιάζουν φυσιολογικά και όχι κιτς ή παρατραβηγμένα.

+1 bonusΤο Γιούσουρι και άλλες φανταστικές ιστορίες (εκδόσεις Τόπος). Το δεύτερο και πολύ πετυχημένο graphic novel από το δίδυμο Θανάση Πέτρου και Δημήτρη Βανέλλη. Αφού μετέτρεψαν τις ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά σε κόμιξ (Παρλαράμα) ανακάλυψαν έξι διηγήματα επιστημονικής φαντασίας από ισάριθμούς κλασικούς έλληνες συγγραφείς. Έγραψαν ο Καβάφης, ο Καρκαβίτσας, ο Καρυωτάκης, ο Ροδοκανάκης (για αυτόν θα κάνω κάποια μέρα ένα ξεχωριστό post, εεπιδή είναι μακράν ο λιγότερο γνωστός όλων), o Nικολαϊδης και ο Παπαδιαμάντης επιστημονική φαντασία. Κι΄ όμως συνέβη…

Και που θα τα αγοράσουμε όλα αυτά χωρίς να πληρώσουμε μια περιουσία;

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το κέντρο της Αθήνας σε πείσμα των καιρών είναι γεμάτο από βιβλιοπωλεία και παλαιοβιβλιοπωλεία. Έχω μπει στα περισσότερα, υπάρχουν και μερικά ακόμη άξια αναφοράς αλλά σε συνδυασμό ποιότητας/ τιμής/ εξυπηρέτησης διάλεξα τα καλύτερα…Ελπίζω ότι δεν αδικώ κάποια άλλα…Δεκτή και κάθε προσθήκη στα σχόλια. Εννοείται ότι ένας ψαγμένος αναγνώστης απέχει συστηματικά από όλα τα μπαζαάρ βιβλίων. Είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Εκδοτικοί οίκοι, εφημερίδες, τηλεοπτικοί σταθμοί ξεστοκάρουν σωρηδόν ότι δεν πούλησαν στις….προσφορές τους. Δεν θα βρείτε ποτέ και τίποτα ενδιαφέρον ή δεν θα βρείτε τίποτε που δεν θα μπορούσατε να πετύχετε στην έκδοση κάποιας Κυριακάτικης εφημερίδες πριν ένα μήνα ή ένα χρόνο.

1. Το παλιό Μοναστηράκι στην οδό Γραβιάς. Στο στενάκι που βρίσκεται η Πρωτοπορία, μερικά μέτρα από το μεγάλο βιβλιοπωλείο, στη γωνία υπάρχει ένα μικρότερο. Στον πάγκο μπροστά στην είσοδο υπάρχουν τα περισσότερα φρέσκα βιβλία στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Με άλλα λόγια με έκπτωση 20 ή 40% στην αρχική τιμή τους. Το καλύτερο στέκι για καινούργια βιβλία στις πιο ανταγωνιστικές τιμές που έχω βρει οπουδήποτε στην Αθήνα. Για όσους ψάχνουν παλιές εκδόσεις το υπόγειο είναι τεράστιο και έχει τα πάντα! Διαθέτει για τους λάτρεις του είδους και ατελείωτο στοκ από βιβλία τσέπης (Βίπερ, BELL κλπ.)

2. Πρωτοπορία (στην οδό Γραβιάς). Την ξέρετε φαντάζομαι αφού είναι το καλύτερο -και με τους πλέον ενημερωμένους πωλητές- από τα μεγάλα βιβλιοπωλεία. Εδώ και μερικούς μήνες έχει και τμήμα μεταχειρισμένων. Στην κεντρική είσοδο ευθεία μπροστά στα δύο μέτρα υπάρχουν τρία μεγάλα ράφια με πολλές καινούργιες εκδόσεις. Μην σας φοβίζει η λέξη μεταχειρισμένο. Τα περισσότερα βιβλία είναι διαβασμένα μια ή καμία φορά και σε εξαιρετική κατάσταση. Μεταχειρισμένο είναι και το δικό μας βιβλίο που το διαβάζουμε δεύτερη φορά. Αποκλείεται πάντως να σας φοβίσει το….μισοτιμής που πουλιούνται. Εννοείται ότι αγοράζει και μεταχειρισμένα βιβλία σε καλή κατάσταση.

3. Καλιδρομίου 48-50. Το υπόγειο δίχως όνομα…Ένας τεράστιος χώρος γεμάτος με χιλιάδες βιβλία όλων των εποχών. Εξαιρετικές τιμές, έχω βρει μερικά διαμάντια στα ράφια του. Στα μείον ότι δεν έχει σταθερό ωράριο λειτουργίας (το έχω πετύχει δύο πρωινά κλειστό) και ότι θυμίζει ένα ατελείωτο χάος! Θέλει πολύ ώρα για ψάξιμο. Η νεαρή κόρη του ιδιοκτήτη (λέγεται Λάμπρος, είναι εξαιρετικός κύριος αλλά τον έχω πετύχει μόνο μια φορά) που συνήθως βρίσκεται εκεί δεν θα σας ενοχλήσει στο ψάξιμο και είναι δεκτική και σε μικρό παζάρι στην τελική τιμή…Τέτοια ποικιλία βιβλίων σε καλές τιμές είχε μόνο το υπόγειο του Νασιώτη στο Μοναστηράκι που πια έχει κλείσει.

4. Παλαιοβλιοπωλείο Νίκου Χρυσού (Χαριλάου Τρικούπη 63 και Δερβενίων). Το μαγαζί βρισκόταν μέχρι πριν μερικές εβδομάδες στην Ιπποκράτους αλλά μετακόμισε ακόμη πιο κεντρικά. Δεν θα βρείτε νέες εκδόσεις αλλά για όποιον ψάχνει παλιά καλά βιβλία είναι ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΕΡΟΣ. Στα συν ότι ο νεαρός ιδιοκτήτης (και συγγραφέας) ξέρει τι του ζητάς, ξέρει τι να σου απαντήσει και σε αφήνει να ψάξεις με την ησυχία σου. Οι τιμές εξαιρετικές ακόμη και για σπάνια εξαντλημένα βιβλία. Γραφτείτε και στη λίστα του για αποστολή newsletter. Σας ενημερώνει κάθε μήνα περίπου για όλες τις καινούργιες αφίξεις.

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Γενικός κανόνας: Το Μοναστηράκι έχει πάψει προ πολλού να είναι ο παράδεισος των βιβλίων. Έχει γεμίσει φτηνό σκουπιδαριό ή βιβλιοπώλες που σε…κόβουν και από τη φάτσα λένε ότι τιμή τους κατέβει! Τα μαγαζιά για τα οποία γράφω είναι τσεκαρισμένα και είναι τα λιγοστά (από τα πολλά που υπάρχουν) στα οποία αξίζει να μπείτε… Φυσικά κάθε Κυριακή στους πάγκους ή τα…κιλίμια των πλανόδιων πωλητών μπορεί να υπάρχουν σε εξευτελιστικές τιμές σπάνια βιβλία ή το τελευταίο του Μουρακάμι με 2 ευρώ! Αλλά εκεί είναι θέμα τύχης, όρεξης, αντοχής στην πολυκοσμία και ψαξίματος…Βάλτε πάντως πολύ πρόχειρα ρούχα και κρατάτε υγρά χαρτομάντιλα πάνω σας γιατί από τη σκόνη τα χέρια σας θα αλλάξουν χρώμα….

1. Γιάννης Κουγέας, Άστιγγος 21 και Θησείου 2. Μην μπερδευτείτε με το διπλανό μαγαζί που επίσης είναι βιβλιοπωλείο. Συνήθως έξω έχει κούτες με περιοδικά και κόμιξ. Τα βιβλία υπάρχουν στο εσωτερικό σε πάγκους και ράφια. Υπάρχουν και σχετικά πρόσφατα βιβλία (με 5-8 ευρώ το κομμάτι) και αρκετά παλαιότερα στα ράφια. Ο ιδιοκτήτης κάνει έκπτωση από μόνος του χωρίς παζάρι.

2. Γιάννης Κουγέας, Αστιγγος 6. Λίγο πριν το τέλος της Άστιγγος το διατηρούν τα ξαδέλφια του προηγούμενου. Πολύ μεγάλος χώρος. Τα καινούργια βιβλία είναι στο ράφι μπροστά στο ταμείο, στο βάθος δεξιά σε ξεχωριστό χώρο είναι τα πιο παλιά. Τιμές εξαιρετικές και επίσης υπάρχει αυτόματη έκπτωση στο ταμείο για αγορές άνω του 1-2 κομματιών. Σπάνια θα βρείτε κάτι δεύτερη ή τρίτη μέρα. Περνάει πολύς κόσμος από το συγκεκριμένο μαγαζί και τα καλά κομμάτια χάνονται γρήγορα.

3. ΣΤΑΘΜΟΣ (ακριβώς δίπλα στο προηγούμενο μαγαζί). Το δεύτερο κατάστημα με αυτή την επωνυμία που άνοιξε στην Αθήνα. Στο συγκεκριμένο χώρο εμφανίσθηκε πριν από κανένα δίμηνο. Έχει ότι υπάρχει στο στοκ των μεγάλων εκδοτικών οίκων σε τιμές από 3 έως 5 ευρώ. Ο ψαγμένος αναγνώστης δύσκολα θα βρει κάτι αλλά όποιος θέλει τα τυπικά best sellerakia της αγοράς (μπόλικος Ψυχογιός με άλλα λόγια) θα τα βρει σε πολύ καλή τιμή. Προσωπικά δεν έχω ψωνίσει κάτι από εκεί τις δύο φορές που πέρασα αλλά λόγω φτηνών τιμών το βάζω στη λίστα.

4. ΡΟΓΚΟΤΗΣ (Ερμού 109;). Δεν είμαι σίγουρος για το νούμερο αλλά όποιος περπατήσει στην Ερμού (αριστερό πεζοδρόμιο κατεβαίνοντας προς Θησείο) θα το βρει. Μικρό βιβλιοπωλείο για πολύ ψαγμένους αναγνώστες και το μοναδικό που παραβαίνει τον κανόνα της κατηγορίας. Είναι ακριβό έως πολύ ακριβό αλλά έχει σπάνια κομμάτια και όλα σε άριστη κατάσταση. Ακόμη και βιβλία 60-70-80 χρόνων είναι σαν καινούργια. Προσωπικά αγοράζω από εκεί συνήθως αθλητικά περιοδικά αφού έχει τεράστια ποικιλία με εκδόσεις που οι περισσότεροι δεν θα έχετε δει ποτέ στη ζωή σας ή αγνοείτε ότι κυκλοφόρησαν στα ελληνικά περίπτερα! Στα συν ότι ο ιδιοκτήτης (από τους πιο παλιούς βιβλιοπώλες στην περιοχή) είναι και φανατικός μπασκετόφιλος… Φημολογείται ότι το πατάρι του μαγαζιού όπου δεν ανεβαίνει κανείς κρύβει χάρτινους…θησαυρούς!



Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σιγά μην έπαιρνε τον Γιωργάκη!

Αυτοπροτάθηκε, αυτοπροσλήφθηκε και στο τέλος έμεινε στο...ράφι. Αγωνιώδεις προσπάθειες κάνει ο Γιωργάκης ''Ράμπο'' Σιγάλας να επιστρέψει στην ενεργό προπονητική την οποία τίμησε με εκείνη την αλήστου μνήμης πορεία της εθνικής εφήβων (και τα μπουνίδια που έφαγε από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια ο Καλάθης μετά την ιδέα του Γιωργάκη να γίνει...γκάλοπ αν έπρεπε να κληθεί ο Κουφός στην ομάδα) και τον παραλίγο υποβιβασμό του Ερμή Λαγκαδά από την Α2...
Εκλεισε έλεγαν οι φήμες στον Κεραυνό Στροβόλου και μάλιστα φρόντισε να αναπαράγει την είδηση και το συνήθως έγκυρο eurobasket.com! Φυσικά ήταν πρακτικά αδύνατον να κλείσει στη συγκεκριμένη ομάδα, όχι μόνο γιατί έχει ανανεώσει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος αλλά και γιατί από όσα έχω διαβάσει και έχω μάθει ο συλλογος της Κύπρου διαθέτει ένα από τους πλέον σοβαρούς προέδρους της Ευρώπης. Τον Πάρη Παπαέλληνα, επιχειρηματία του νησιού που αποκλείεται να έκανε τέτοιο...λάθος! Φαντάζομαι βέβαια ότι αν τελικά βρει κάπου, κάπως με κάποιο τρόπο ομάδα θα παραιτηθεί αυτόματα και από τη θέση του αντιπροέδρου στη διοίκηση του ΣΕΦ αφού μάλλον υπάρχει κάποιου είδους ασυμβίβαστο. Η λάθος κάνω;

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Θέμα προπονητή στα Τρίκαλα

Όπως φαίνεται πριν καν αρχίσουν οι προετοιμασίες των ομάδων στην Α1 θα αδειάσει θέση προπονητή. Οι πληροφορίες λένε ότι απόψε δημιουργήθηκε ζήτημα στα Τρίκαλα αφού ο Γιάννης Τζήμας και η διοίκηση των νεοφώτιστων διαφώνησαν σε θέματα σχεδιασμού της ομάδας για την πρώτη της παρουσία στην Α1. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Τζήμας οδεύει προς την έξοδο, άγνωστο για την ώρα αν αυτό έγινε με δική του επιθυμία ή με απόφαση της διοίκησης.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

OTE και ΑΝΤ-1 πήραν το Ευρωμπάσκετ

Τα πρώτα...ιμάτια της κλειστής δημόσιας τηλεόρασης μοιράστηκαν! Έτσι, το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και οι αγώνες της εθνικής ομάδας τον Σεπτέμβριο θα μεταδοθούν από κοινού από τον συνδρομητικό ΟΤΕ ΤV και τον ΑΝΤ-1. Η συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι αγώνες της εθνικής ομάδας θα καλυφθούν και από τα δύο κανάλια με ταυτόχρονες ζωντανές μεταδόσεις, ενώ ο ΟΤΕ θα καλύψει και το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης διοργάνωσης.
Η συμφωνία δεν αφορά το σύνολο του πακέτου που είχε κλείσει η ΕΡΤ με τη ΦΙΜΠΑ έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ και περιλάμβανε εκτός από το φετινό Ευρωμπάσκετ τους αγώνες του επόμενου Μουντομπάσκετ αλλά και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2015. Απόφαση για τις άλλες δύο διοργάνωσεις θα παρθεί μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με την κρατική τηλεόραση.
Για την κατάληξη των δικαιωμάτων δεν έγινε εκ νέου διαγωνισμός αλλά επιλέχθηκε η κοινοπραξία των δύο καναλιών που είχε κάνει την αμέσως καλύτερη οικονομική προσφορά μετά την ΕΡΤ.

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ένας έμεινε, ένας έφυγε, πρώτη επιλογή ο Ντόρσεϊ

Οι πληροφορίες μου δικαιώθηκαν σήμερα σε ποσοστό 50%. Είχα γράψει στο τεύχος 293, προ διμήνου ουσιαστικά, ότι ο Σχορτσανίτης δεν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό την εποχή που κανείς δεν αναφερόταν σε τέτοιο θέμα και σήμερα ο Παναθηναϊκός δεν ανανέωσε την οψιόν του  Big Sofo αφήνοντας τον να αναζητήσει την επόμενη ομάδα του που θα είναι λογικά εκτός Ελλάδος.
Αντίθετα, ο Ολυμπιακός ανανέωσε την οψιόν με τον Στράτο Περπέρογλου και δεν τον άφησε ελεύθερο παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο του είναι αρκετά βαρύ για την επόμενη σεζόν (480 χιλιάδες ευρώ). Λέγεται ότι παρά αυτή την κίνηση ο παίκτης έχει ενημερωθεί ότι θα κληθεί να συζητήσει μείωση της τάξης του 20%, κάτι που εξηγεί σε μεγάλο ποσοστό τη σημερινή κίνηση του Ολυμπιακού. Εκτός αν ο Περπέρογλου που έχει περιθώριο 15 μέρες για τη δική του οψιόν εμφανίσει ανάλογη ή μεγαλύτερη πρόταση και μείνει ελεύθερος όπως έχει δικαίωμα.
Οσον αφορά στον Παναθηναϊκό πρώτος επιλαχών για τη θέση του Σχορτσανίτη είναι ο Τζόι Ντόρσεϊ αλλά για την ώρα υπάρχουν αρκετές σκέψεις σχετικές με τον χαρακτήρα του. Αν τελικά αρθούν οι σχετικές επιφυλάξεις θα είναι ο επόμενος ψηλός που θα κλείσει η ομάδα.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινό τεύχος 294

Τεύχος για δύο μήνες, για όλο το καλοκαίρι δηλαδή αυτό που κυκλοφόρησε σήμερα! Τον Αύγουστο, όπως είναι γνωστό δεν βγάζουμε περιοδικό εδώ και χρόνια.
Σε αυτό το τεύχος παρουσιάζουμε τις αληθινές success story που δεν είναι μια αλλά τρεις και αφορούν στο μπάσκετ: Γιάννης Αντεντοκούνμπο και όλο το παρασκήνιο της επιλογής του στο ντραφτ, Μαϊάμι και Λεμπρόν πρωταθλητές στο ΝΒΑ (με σπέσιαλ φωτογραφικό μπόνους αφιέρωμα στους 30 καλύτερους τελικούς όλων των εποχών στο ΝΒΑ) και μια συνέντευξη καρδιάς του Αργύρη Πεδουλάκη που φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά παρέα με τον Πεδουλάκη τζούνιορ και μιλάει στον Νίκο Συρίγο για τα πάντα: Ακόμη και για τα πουκάμισα....έξω, την κριτική που δέχτηκε και τα...αγγλικά του! Πραγματικά απολαυστικός...
Εξαιρετική και η συνέντευξη του Βλάντο Γιάνκοβιτς στον Νικήτα Αυγουλή. Απαντάει στον θόρυβο που έγινε σχετικά με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, αναλύει τα λάθη του παρελθόντος, θυμάται όσα έλεγε ο πατέρας του για τη μέρα του τραυματισμού του. Συνέντευξη που επίσης θα συζητηθεί...
Ο Δαμιανός Παπαχατζής μίλησε με το πρώτο ζευγάρι προπονητών στην ιστορία της Α1. Ο Γιώργος Σκαραφίγκας και η σύζυγός αλλά και βοηθός του Λία Γκουζίνη εξηγούν πως σώθηκε η Ελευσίνα αλλά και ποιός κάνει κουμάντο στο....σπίτι! Ο Γιάννης Ψαράκης όπως κάθε χρόνο μάζεψε τις ψήφους 60 δημοσιογράφων που ασχολούνται με το μπάσκετ και παρουσιάζει με βάση το γκάλοπ του All Star τους κορυφαίους της χρονιάς στην Α1.
Ακόμη ένα αφιέρωμα στον Πρωτέα Βούλας, την ομάδα που έκανε φέτος τη μεγαλύτερη υπέρβαση στο γυναικείο μπάσκετ και όλες οι μόνιμες και τακτικές στήλες με πρώτη και καλύτερη την Κουρούνα που αποκαλύπτει πολύ πράγμα για Γιαννακόπουλους, Αγγελόπουλος, ντόπινγκ, μεταγραφές και ότι άλλο έβγαλε το ρεπορτάζ του προηγούμενου μήνα!

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Εκλεισε Πολ Ντέιβις ο Ολυμπιακός

Το όνομα του είχε ακουστεί αρκετά τις τελευταίες μέρες. Ο Αμερικάνος σέντερ της Χίμκι συμφώνησε χθες σε όλα με τον Ολυμπιακό και για το τυπικό της ανακοίνωσης της νέας μεταγραφής απομένει μόνο η αποδέσμευση από τη Χίμκι που λόγω τεράστιων οικονομικών περικοπών ουσιαστικά έχει ''διαλύσει''. Ο 28χρονος Ντέιβις ήταν από τους καλύτερους ψηλούς στην περσινή Ευρωλίγκα και κουβαλάει στις πλάτες του και μια μικρή θητεία στο ΝΒΑ (Κλίπερς, Ουάσινγκτον) αλλά και δύο χρόνια παρουσίας στην Ισπανία πριν μετακομίσει στη Ρωσία.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Σέντρικ Σίμονς

Εξαιρετική μεταγραφή του Ολυμπιακού...
Καλός παίκτης...
Καταπληκτικός χαρακτήρας....
Μόνο να θυμηθούν να του πουν ότι ο Ολυμπιακός κάνει προπόνηση κάθε μέρα γιατί στην Καβάλα και στην Εστουντιάντες έμαθα ότι το ''ξέχναγε'' τακτικά.
Επίσης, να του εξηγήσουν ότι οι προπονήσεις στις ομάδες της Ευρωλίγκας είναι έντονες, δυνατές και απαγορεύεται στους παίκτες να ''τεμπελιάζουν''...